Wedstrijdverslag Hellas-Gemini

Zaterdag 6 april stonden de lange mannen van Hellas tegenover de nummer 2 van de competitie, Gemini H1. De wedstrijd stond pas om 18.30 op het programma i.v.m. het minitoernooi dat ’s ochtends werd gehouden. Nu vonden de dames voor ons het weer eens nodig om een 5-setter te spelen, waardoor we pas rond 19.15 aan onze wedstrijd begonnen.

Gemini, wat kun je daar nou eens over vertellen. Ten eerste dat het gewoon een goed team is. Uit hebben we daar in een spannende pot 3-1 verloren. Verder zijn ze nog in de race om het kampioenschap, terwijl wij nog graag op plek 3 willen eindigen en dus ook punten nodig hebben. Maar Gemini, waar staat dat nou eigenlijk voor? Verwijst het naar het sterrenbeeld Tweelingen zoals Google aangeeft. Of verwijst het misschien naar een Amerikaans ruimtevaartprogramma? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Nou, set 1. Opstelling: Willy als spelverdeler, Könis is dia, Rikus en Daantje zijn de passer/lopers en de gebroeders Beelen op midden. Nelis is natuurlijk de libero. Deze set gaat lang gelijk op en we hebben vaak zelfs een voorsprong. Door wat slordigheden gaan de gasten uit Elst echter op en over ons heen en we verliezen de set met 21-25.

In set 2 en 3 gaan we verder met hoe we set 1 hebben afgesloten, namelijk slordig spel. De passing is vaak net niet op orde en aanvallend en blokkerend laten we ook steken vallen. Ook een aantal wissels (Bonus en Tinus komen erin) hebben niet het gewenste effect en we verliezen deze sets met 17-25 en 20-25.

We hebben tot nu toe niet laten zien wat we kunnen en dan loop je tegen deze sterke ploeg achter de feiten aan. Na set 3 besluiten we er toch nog maar even volle bak voor te gaan om niet puntloos af te druipen. Met hernieuwde energie beginnen we aan deze set en dat heeft effect. Opeens gaat bij ons vrijwel alles goed en nu maakt Gemini de fouten, waardoor we snel een comfortabele voorsprong hebben. Deze geven we ook niet meer weg, 25-15.

Dit was alweer de laatste thuisronde, wat betekende dat de barbecue al de hele avond stond te bakken, terwijl wij aan het zwoegen waren. Als pleister op de wonden kregen we meteen na de wedstrijd al een broodje hamburger aangeboden. Een aantal biertjes, lappen vlees en uurtjes verder, kwamen we toch tot de conclusie dat het weer een geslaagde avond was.

Aankomende zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. We spelen dan om 17.30 in Arnhem. We hebben nog steeds kans om 3e te worden, dus hier gaan we voor! Het belooft sowieso een legendarische avond te worden, aangezien er voor die avond een onderkomen is geboekt in de buurt. Komt dat zien.