Wedstrijdverslag Hellas H1 – HEC H1

8 oktober, een mooie dag voor de eerste thuiswedstrijd, ook de mini´s dachten er kennelijk zo over en dus was het hele team ´s morgens al in de sporthal om te fluiten, de bar te draaien of problemen met het geluid op te lossen. Gelukkig maken vele handen, van zowel leden als ouders, van dit kinderfeestje toch weer een groot succes!

Onze wedstrijd stond gepland om 18:30 uur tegen het eerste herenteam van HEC uit Heerde. Daarbij was ook een oude bekende, over wie de redactie verder geen grappen zal maken aangezien hier stevige boetes op staan. Iedereen was mooi op tijd en dus keken we, onder het genot van een kop koffie en wat slechte grappen, naar hoe Dames 1 de tegenstander uit Epe oprolde (we zijn overigens erg benieuwd naar de wedstrijdverslagen van de dames 😉 Vervolgens was het de beurt aan de lange mannen uit Nunspeet.

Nog even snel naar buiten, op de teamfoto met onze outsider Ted (teambus), duidelijke woorden van de trainer/coach gevolgd door de welbekende yel en onze wedstrijd kon beginnen. Het inspelen ging geconcentreerd en bij het inslaan stond onze Willy weer vertrouwd aan het net. Willy was volledig uitgerust na zijn vakantie en hij bracht de lange mannen in heistelling en al snel denderden de ballen door het veld van de tegenstander.

Set 1 begonnen we met Daantje en Pritt op de bank. Coach Rikus, die bij afwezigheid van Willy de vorige wedstrijden zeer verdienstelijk de spelverdeling op zich had genomen, bleef ook aan de kant en dus startten we met Willy voor de spelverdeling, Könis op de diagonaal, Bonus en Eeuwige Veeg (EV) op midden, Tinus en Lars op de passer-loperpositie en Sannie in het inmiddels wel bekende blauw als libero. De mannen uit Nunspeet begonnen goed en al gauw werd duidelijk dat de mannen uit Heerde niet veel in te brengen hadden, het werd 25-17 voor Hellas.

In de tweede set maakten we meer servicefouten waardoor HEC dichterbij bleef. Eenmaal boven de 20 hielden we echter het hoofd koel en werd de set beslist in ons voordeel, het werd 25-20. De derde set kwam Daantje erin voor Könis. Met wat frisse energie houden we controle over de wedstrijd en langzaam breekt het verzet bij de uitploeg, het wordt uiteindelijk 25-20. De vierde set komt Pritt in het veld voor EV op het midden, de opdracht is helder, de punten blijven in Nunspeet! Door een goede servicedruk lopen we snel uit, met een zeer verrassende staffel op het midden scoort Tinus het mooiste punt van de wedstrijd. Daarmee is over deze set dan ook wel alles gezegd, het wordt 25-19. De 4-0 is binnen en daarmee ook de vijf punten!

Na de wedstrijd, is er bijzondere aandacht voor onze scheidsrechter, Jan-Willem Mulder. Het is de week van de scheidsrechter en we bedanken hem daarom vandaag in het bijzonder met een paar mooie speciaalbieren, Jan-Willem, bedankt!

Daarnaast wordt er uiteraard een drankje op de overwinning gedronken, het boeteboek wordt bijgewerkt, er wordt samen met de mannen van Heren2 wat teamdozen patat,  frikadellen en kroketten bij de Veluwse Jager besteld en na de laatste ronde wordt er gedoucht en zit de eerste thuisronde er weer op!

Deze week spelen we op vrijdagavond om 21:15 in Renswoude, het is een eindje rijden, maar het belooft een mooie avond te worden, dus komt dat zien!

Onze volgende thuiswedstrijd spelen we op 29 oktober, om 16:30, waarna het Oktoberfest BBB (Bier, Bratwurst und Bingo) losbarst, dus als je dit nog niet in je agenda hebt staan, zet het er dan maar snel in!