Wedstrijdverslag Hellas H1 – SDS H1

Afgelopen zaterdag mochten we weer in eigen sporthal aantreden tegen oude bekende SDS H1 uit Voorthuizen. Daantje is helaas nog steeds herstellende van zijn mountainbikeavontuur, maar gelukkig was Lars weer terug van 2 weekjes buitenspelen in de Duitse bossen, dus we waren compleet. Een half uur later dan gepland mochten we het veld op, maar we hadden er zin in. Rikus nam de coaching weer op zich en de basis is hetzelfde als de vorige wedstrijden. Tinus en Lars de passerlopers, Bonus en Pritt op de midden, Konis op de dia, willy ballenwipper en Nelis als stofzuiger van het team.

We beginnen prima aan de wedstrijd, mooie punten worden over en weer gescoord. Wij blijven de hele set een paar puntjes voor en trekken dit door naar het einde van de set. We moesten flink werken voor de punten, maar het harde werken werd beloond. We winnen de eerste set met 25-21.

Na een slap begin van de 2e set lopen we steeds achter de feiten. We zijn niet bij de les en SDS kan punt voor punt uitlopen. Rikus komt er halverwege de set nog in voor Tinus, we komen nog wel dichterbij maar zijn te laat begonnen met de inhaalrace. De tweede set is uiteindelijk voor SDS met 22-25.

De derde set beginnen we weer met de basisopstelling. Waar we de vorige wedstrijden nog wel een redelijk servedruk hadden viel die afgelopen zaterdag tegen. Veel eigen fouten en dan wordt het lastig om uit te lopen. Gelukkig had SDS hier ook last van en ging het lang gelijk op. Gelukkig viel de score onze kant op en wonnen we deze spannende set met 27-25.

SDS gebroken en wij knallen door naar de 3-1 in de 4e set. Helaas liep dit toch net iets anders, SDS is een taaie ploeg en rechte nog een keer de rug. Weer ging het gelijk op, aan het einde van de set toch een paar foutjes te veel en daar maakte SDS dankbaar gebruik van met als resultaat opnieuw setverlies, 20-25.

Een 2-2 stand en dan moet de 5e set de beslissing brengen en dat verdiende deze wedstrijd ook wel. Bij SDS was de batterij leeg en wij konden deze set redelijk eenvoudig binnenhalen(15-9). Een mooie 3-2 overwinning! Dan gauw de kantine in om de overwinning te vieren met een paar lekkere koude goud gele rakkers en een stapel pizza’s.

Aankomende zaterdag mogen we weer thuis aantreden, dan ontvangen wij SV Dynamo heren 5. De wedstrijd staat gepland om 17:00 uur en we hopen jullie dan weer te zien in Sporthal Feitenhof. Tot dan!