Wedstrijdverslag Hellas Heren 1 – Swift Heren 2

Op zaterdag 31 oktober om 18.00 uur was het weer zo ver, de volgende wedstrijd van het ongeslagen Hellas heren 1. Die status wouden ze graag houden dus er was werk aan de winkel. Swift stond deze dag voor de deur en op papier zou dit een lastige opgave worden voor de strijders van het 1e. De NeVoBo app gaf zelfs aan dat Swift deze pot met 3-2 zou gaan winnen. In de praktijk bleek dit toch anders…

Het inslaan begon bij ons redelijk, maar niet zo overtuigend dat de tegenstander er bang van werd. Dat was te zien want onze vrienden uit Flevoland hadden maar 1 doel in Nunspeet, en dat was de punten mee naar de polder te nemen. Dat kunnen we ons natuurlijk niet laten gebeuren. Dat bleek ook toen we van start gingen in de 1e set. We begonnen scherp en er werd goed gescoord en goed geblokt door de mensen aan het net. Lars en Tinus sloegen de ballen er lekker in, ook op het midden werden de ballen er netjes in geveegd en op de diagonaal werden zelfs een aantal blokpuntjes binnengehaald. We kwamen goed voor in de 1e set en maakten deze ook keurig af met 25-16 voor Hellas.

In de tweede set kwamen we weer op een voorsprong alleen dit maal hadden we de concentratie niet om deze uit te bouwen, door slordigheden in het team lieten we de tegenstander terug in het spel komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat was coach Rikus ook niet ontgaan en hij greep in toen het 23 – 23 stond. Bonus moest serveren en de coach had een goed idee, een dubbele wissel, Pritt serveren en de bal inbrengen zodat Rikus en de voorspelers het blok konden zetten. Op papier een goed idee om de set naar je toe te trekken. Maar toen gebeurde het. Wat gestommel was te horen op de achterlijn en Pritt serveert op het moment van de waarheid voor de 3 meterlijn! Aan eigen kant… 5 man in het veld wisten niet of ze moesten lachen of moesten janken, want Pritt moet dat zeker nog weken (waarschijnlijk nog jaren) aanhoren maar ondertussen stond Swift wel op setpoint. Toch wisten de toppers deze set ook te winnen door netjes te spelen en Swift de fouten te laten maken. Een nipte maar belangrijke zege van 26-24 was het resultaat.

Na even van de schrik bijgekomen te zijn moest de derde set toch echt stukken beter als we de wedstrijd wilden winnen. We begonnen weer gelijk op, maar daarna kwamen we los. De paser-lopers scoorden lekker via de handen en Khuule had nog een killblock en een “beetje-gay-is-oke-3-meter-aanval” die keurig achter het blok viel. Bonus en Eeuwige veeg konden op het midden ook mooi door halen en we harkten de derde set binnen met 25-18.

De laatste set waren we gedreven om de poldermannen met 4-0 naar huis te sturen en dat moest dan ook maar gebeuren. Pritt kwam erin voor Bonus en Daantje kwam erin voor Khuule op de dia en scoorde een paar keurige balletjes. Complimenten voor de mannen van Swift dat als je zo aan het verliezen bent dat je toch nog die van die goeie verhalen in het veld staat te vertellen. In de laatste set maakten we nog wat schoonheidsfoutjes maar ook deze set werd dik gewonnen met 25-15.

De geslagen mannen van Swift dropen van het veld af en zijn puntloos terug naar de polder gestuurd. Natuurlijk kan je na zo’n overwinning niet meteen naar huis gaan dus werden er nog diverse sapjes gedronken in de avonduurtjes. L&M was ook nog baii dus wederom was dit een geslaagde avond voor de ongeslagen toppers van Hellas heren 1.

Kom snel eens kijken bij één van onze wedstrijden, want er valt altijd wel wat te beleven bij de wedstrijden van heren 1!