Wedstrijdverslag NVC dames 1 – Hellas dames 1

Zaterdag 3 oktober was de dag dat een belangrijke wedstrijd plaats vond. De wedstrijd tegen NVC dames 1 stond op het programma. Na de eerste wedstrijd 4-0 gewonnen te hebben, kwamen wij vol goede moed aan in Nijkerk. Het was ook de dag dat wij mochten aantreden in onze nieuwe tenues! Het is best lastig om een foto te maken en daarbij alle sponsors te laten zien..

IMG_6748Helaas begon onze wedstrijd wat later, maar zo hebben wij nog mooi wat meegekregen van de Nederlandse dames! Vol enthousiasme begonnen wij aan onze warming up naast het veld waar we zouden gaan spelen. De bewegingen die wij tijdens onze warming up lieten zien schepte heel wat verbazing bij onze tegenstanders. Die zijn de spiderman en de rups natuurlijk helemaal niet gewend. Wij lieten ons echter niet uit het veld slaan (ha-ha) en gingen gewoon verder met waar we gebleven waren.
Nadat we naar ons eigen speelveld mochten verhuizen hebben wij de warming up afgerond met wat sprintjes, blokjes en duikjes. Duiken bleek trouwens behoorlijk lastig met onze nieuwe shirts. Het logo op de voorzijde van het shirt werkt prima als een anti-slip matje.
De sfeer was geladen, maar zat vol gezonde spanning. Dit was echter van korte duur, want tijdens het inslaan werd Lynn hard in haar gezicht geslagen door een bal die diagonaal werd geslagen door de tegenstander. Het ging zelfs zover dat de scheidsrechter er aan te pas moest komen om de tegenstander te vertellen dat zij rechtdoor moesten slaan. Enigszins uit het veld geslagen gingen wij verder met onze voorbereiding en toen de wedstrijd daadwerkelijk begon waren wij gebrand op een overwinning.

De eerste set ging voorspoedig van start met Wendy, Annemiek, Maaike, Marinka, Miranda en Lynn als basis. Erica was vandaag de libero. We stonden lange tijd voor en met het passende werk van Erica kwamen we lekker door met de aanval. Vanaf het begin werd duidelijk dat we het moeilijk zouden gaan krijgen. Vrijwel elke aanval van ons werd verdedigd en het was moeilijk om direct te scoren. Door middel van mooie combinaties van Wendy en Maaike op het midden en een goede verdediging lukte het ons om toch te scoren. Tegen het einde van de set kregen wij het lastig. Nummer 12 van de tegenpartij kwam aan serve en daar hadden wij helaas geen antwoord op. De pass kwam niet meer aan en de aanval kwam er niet meer doorheen. Deze set hebben wij helaas verloren met 25-22.

Dan de 2e set. Vol frisse moed werd er begonnen met een nieuwe set. Lange tijd ging het gelijk op, er werd lekker geblokkeerd en de verdediging was net zoals de 1e set op orde. Het leek alsof er in ons wat veranderd was want na een tijdje vergaten wij onze eigen spel te spelen en maakten veel fouten. Halverwege de set werd Wendy gewisseld voor Renalda, maar het heeft niet mogen baten. Ook deze set ging verloren met 25-22.IMG_6760 (1)

De 3e set was een ramp. Veel langer hoeven wij er niet over te praten. Ons eigen spel was totaal weg en we werden een aantal keer flink afgeblokt. Renalda kwam er rond het 5e punt er weer in voor Wendy, maar op een mooie middenaanval met Elles na die vlak achter de 3 meter bij de tegenstander eindigde, werd het niet beter en Wendy mocht er weer in. We zijn altijd blijven strijden en we gaven zeker niet op, maar we gingen ten onder zonder zelf boven de 10 punten uit te komen. Deze set eindigde in 25-8.

De 4 set kwamen we weer wat meer in ons eigen spel. De blokkering ging weer een stuk beter en het tij leek te keren. We hadden goede hoop dat we in ieder geval 1 puntje uit Nijkerk mee naar huis zouden nemen. Annemiek had een mooie service serie van 5 punten wat voor een flinke opsteker zorgde in het team. Lange tijd hebben we achter gestaan, maar altijd gedacht dichterbij te kunnen komen. 1 rally sprong deze set er echt uit. Een hele lange rally met ballen die net van de grond af werden gehaald en met moeite over het net werden gespeeld. Nadat Miranda deze bal onderhands in het zwembadje deponeerde bij de tegenstander kwam er weer een hele hoop vechtlust bij ons naar boven. Helaas hebben wij niet voldoende van dit soort rally’s in de set gehad om te winnen en ook vanwege veel service fouten is ook deze set verloren gegaan met 25-17.

IMG_6751 (1)We waren teleurgesteld. Nieuwe tenues zorgen blijkbaar wel voor zelfvertrouwen maar helaas niet voor automatische overwinningen! Zo snel mogelijk maar vergeten deze wedstrijd.
Om de dag toch positief af te sluiten zijn wij lekker uit eten geweest bij Habibi! Helaas zonder Lynn, want die had toch aardige hoofdpijn ontwikkeld na het inslaan.
De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag om 16.00 thuis. Komt allen en moedig ons aan, ons zelfvertrouwen kan wel weer een boost gebruiken!

Oja, de grote club actie gaat als een tierelier, maar we kunnen altijd nog meer loten verkopen! Tijdens de thuiswedstrijden is het mogelijk om aan de bar losse loten te kopen en in combinatie met een kopje koffie of een kopje thee is het nog maar €3,50!!

Groetjes,
Dames 1 a.k.a. de rode duivels