Wedstrijdverslag Ormi Dames 2 – Hellas Dames 1

Een goed begin van het nieuwe jaar!

Na een welverdiende rust van 2 weken mochten wij afgelopen week weer gaan volleyballen en dat hebben we geweten!
De focus van de trainingen lag deze week op ons uithoudingsvermogen, veel oefeningen tot het gaatje en nog verder.
Afgelopen zaterdag moesten we dit dan maar in de praktijk brengen tegen Ormi. Een tegenstander waar sommige van ons wat bekenden hebben rondlopen, dus wij waren er op gebrand om te winnen!
De voorbereiding voor die wedstrijd begonnen we wat rommelig, het was maar de vraag of onze shirtjes heelhuids uit de was waren gekomen!
Gelukkig bleek dit reuze mee te vallen, dus konden wij ons omkleden en op maken voor een pittige wedstrijd.
Over de 1e 2 sets heb ik eigenlijk weinig te melden. Een korte samenvatting: we kwamen er niet lekker in en maakten veel fouten. Ondanks dat onze blokkering wel goed zat en we ook wel een paar mooie punten hebben gemaakt, konden wij niet voorkomen dat we beide sets hebben verloren. De 1e set met 25-22 en de 2e set met 25-19.
Dan de 3e set. Eindelijk iets om leuke dingen over te schrijven!
Wat er precies gebeurde weet niemand, maar we begonnen eindelijk ons eigen spelletje te spelen. De aangevallen ballen vielen binnen de lijnen en netfouten werden niet meer gemaakt. We kwamen in onze flow! Deze set werd dan ook dik gewonnen met 8-25.
De 4e set begonnen we veelbelovend, nog steeds in de flow van de 3e begonnen we optimistisch aan de set. Helaas zakte wij in het midden weer wat in, wat resulteerde in lange rally’s die niet altijd door ons gewonnen werden. Dit zorgde wel weer voor leuk volleybal om naar te kijken.
Tijdens de time out werd besloten om wat we tijdens de trainingen aan uithoudingsvermogen hadden getraind in praktijk te brengen. Dit lukte en de set hebben we weer goed om kunnen draaien naar ons spel. Ook deze set werd gewonnen en wel met 14-25!
Toen kwam de gevreesde 5e set. Nog niet eerder hebben wij deze weten te winnen in de competitie. We begonnen rustig en met een goede inzet. Er was geen moment dat we bang waren dat we het uit handen gingen geven. We waren gedreven en hebben dit duidelijk laten zien. Zelfs een extra puntje voor de tegenstander zorgde er niet voor dat wij ons bedreigd hebben gevoeld. De 5e set hebben we dan ook met 8-15 gewonnen.

Uiteindelijk dus een 2-3 winst voor ons! Helaas hadden we volgens onze coach 2 sets nodig voor de warming-up en hebben wij onnodig punten laten liggen, maar winnen is altijd nog beter dan verliezen!
Na de wedstrijd werd er een korte bespreking gehouden over onze visie voor dit jaar en wij zijn tot de conclusie gekomen dat wij op deze voet verder gaan met trainen en als team. We raken langzaam maar zeker meer op elkaar ingespeeld en dit resulteert ook steeds vaker in mooi volleybalspel.

Wilt u nou zelf eens ondervinden of dit echt zo is? Kom dan aankomende zaterdag 16 januari om 18.00 naar de sporthal in Nunspeet en moedig ons aan tegen NVC!
Wij hebben nog wat puntjes af te snoepen bij dat team, dus het belooft een spannende pot te worden!