Wedstrijdverslag Pauwervoll Dames 1 – Hellas Dames 1

Wedstrijdverslag Pauwervoll Dames 1 – Hellas Dames 1

Dames 1 werd afgelopen donderdag om 19.30 uur verwacht in Ermelo. Heel vroeg in de avond vertrokken we, (bijna) allemaal gekleed in onze nieuwe trainingspakken naar de sporthal. Miranda was vanwege het vroege tijdstip vooruit gereisd en had een kleedkamer geclaimd voor ons. Dit bleek achteraf een Heren kleedkamer te zijn! Wendy werd hierdoor geconfronteerd met beelden, die ze misschien liever niet had willen zien, ze hield er wel een bijzondere uitnodiging aan over die ze toch maar afgewezen heeft…We zullen hier verder maar niet over uitweiden en dit even aan de verbeelding overlaten…

Oke, even de focus weer naar de wedstrijd.

Na een luide ‘HAKA’ begonnen we aan onze warming up. Aan de vloer en de ruimte achter het veld moesten we duidelijk even wennen. De vloer bleek te beschikken over een speciaal laagje zand en blaadjes. Om Pauwervoll voor de gastvrijheid te bedanken, hebben we de vloer “schoongedoken” met onze wedstrijdshirts…

Tijdens het inspelen bleken de Dames uit Ermelo een indrukwekkende midden aanval te hebben. Daarom kregen we de opdracht om met name op onze service de druk te leggen. Gedurende de hele wedstrijd verliep dit goed, waardoor de middenaanvallers van Pauwervoll slechts enkele mooie punten hebben kunnen maken.

Met Renalda als spelverdeler werden de set ups verdeeld over de verschillende aanvallers, vanuit midden, buiten en de diagonaal werden er mooie punten gescoord. Helaas verliezen we de set met 25-19.

De tweede set staan we al snel 3-0 achter, ondanks verschillende mooie punten lukt het ons niet om de stand om te keren en de set naar ons toe te trekken. De set eindigt in 25-17, we maken te veel eigen foutjes en geven de punten en uiteindelijk ook de setwinst weg aan Pauwervoll.

De derde set beginnen we goed. Met een mooie serviceserie van Marinka staan we al snel 6-0 voor. We spelen Pauwervoll uit de wedstrijd en zijn duidelijk de betere partij. Met een stand van 18-08 staan we er goed voor… Helaas komt Pauwervoll terug en alsof we er zelf ook niet in kunnen geloven maken we verschillende setpunten niet af. We zijn in gevecht met onszelf wat uiteindelijk eindigt in een stand van 28-30.

Tijdens de vierde set proberen we nog de set naar ons toe te trekken, de punten lopen lange tijd gelijk op. Helaas eindigt ook deze set in winst voor de dames uit Ermelo.

Vrijdag 13 november spelen we om 19.15 uur in Elburg. Wees welkom!