Wedstrijdverslag Pauwervoll Heren 2 – Hellas Heren 1

Het is donderdagavond en we gaan onderweg naar Ermelo om tegen de nummer vijf van de ranglijst, Pauwervoll, heren 3, te spelen. Op Arjanus na zijn we compleet en komen we netjes op tijd aan in Ermelo. Rikus komt rechtstreeks uit zijn werk maar is uiteindelijk toch nog strak op tijd voor de koffie. Na een hoop slap geouwehoer en wat mooie filmpjes van bonus is de koffie op en is het tijd om de kleedkamer op te zoeken.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-telaat

Omkleden, hete saus voor Willy, Pritt en Bonus en even de opdrachten mee voor in de wedstrijd: servicedruk en niet te veel eigen fouten maken. Nog even wachten op de tribune tot de velden leeg zijn en we kunnen zowaar op tijd beginnen met de warming-up. Van de tegenstander is nog niemand te zien, behalve op de tribune bij een anderen wedstrijd naast ons. Tijdens het inspelen blijkt de tegenstander weinig haast te hebben. Ze zitten rustig een andere wedstrijd te kijken en daarom besluiten we om even wat te gaan trainen. We draaien een servicepass oefening om de tijd te doden en de boetepot te spekken! Iedereen was zo sportief om wat muurtjes te raken, tt’jes te spelen, onder het net door te serveren of desnoods een setje over het net te spelen. Een lucratieve oefening voor de boetepot!
Na een kwartier deze oefening gedraaid te hebben komt de tegenstander dan toch van de tribune af, rond 21.30 uur en beginnen ze rustig met hun warm-up. Uiteindelijk is het bijna 22.00 uur voordat de wedstrijd kan beginnen, in plaats van de geplande starttijd van 21.15 maar dit zijn we inmiddels gewend in Ermelo.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-hete-saus

De vertraging blijkt niet van invloed te zijn op ons, Willy begint de eerste set meteen met een lekkere service serie en we staan meteen 5 punten voor. Daarna wordt het even rommelig en pakt Rikus een time-out voor wat tactische aanwijzingen. Sannie zet de boel meteen strak neer in de pass en vervolgens worden er weer strakke punten gescoord door de Eeuwige Veeg, Kuuhle en Lars. De eerste set wordt uiteindelijk vrij eenvoudig binnen gehaald met 16-25.

In de tweede set komen we echt los en wordt Ermelo weg gespeeld. Blokkerend hebben we de boel op orde en als er toch nog een bal over het net gaat dan is het vechten om wie het punt mag scoren. Sannie had niet al te veel te doen deze set en begon het koud te krijgen aan de benen. Om kramp te voorkomen werd de hete saus er even bij gepakt en dit werkte meteen. Sannie kon weer verder spelen, lekker opgewarmd door de hete saus. Ermelo wisselt en pakt time-outs maar niets helpt en de set wordt al met al snel binnengehaald met 08-25.

In de derde set komt Daantje in het veld voor Kuuhle die twee puike sets heeft gespeeld. Het begint wat rommelig maar al snel pakken we de draad weer op en delen we weer uit op de service en de aaval. De set wordt met 18-25 gewonnen.
In de vierde set gunt Lars zijn broer Rikus ook een setje speeltijd en komt Pritt in de plaats voor de Eeuwige Veeg. We komen snel weer in het ritme, met Tinus en Rikus op buiten vliegen de ballen bij Pauwervoll om de oren. De laatste set houden we Pauwervoll op 09-25 en daarmee is de zesde overwinning op rij dit seizoen een feit.

De vijf punten zitten in de tas, tijd voor een drankje met de trouwe supporters die dit toch wat eentonige potje hebben aanschouwd vanaf de tribune. Er wordt wat nagepraat en vervolgens blijkt dat de stand is bijgewerkt en staan we bovenaan: heuj heuj! In de douche wordt dit nog even passend gevierd met de nodige bomba’s en vervolgens gaan we met gierende banden naar huis.

De volgende wedstrijd is op 28 november, thuis in Nunspeet, om 14.00uur. We spelen dan tegen HVV Heren 3 uit Hattem, de huidige nummer tien van de competitie. Toeschouwer zijn weer van harte welkom in sporthal de Feitenhof, komt allen!