Wedstrijdverslag: SSS H4 – Hellas H1

Op donderdag 7 november mochten we aantreden in de Meerwaarde in Barneveld. Met onze ruime selectie waren we afgereisd naar Barneveld en die bestond vandaag uit Willy, Tinus, Konis, Rikus, Pritt, Bonus, Nelis en Lennard kwam ons vandaag ondersteunen aangezien Lars afwezig was.

Gelukkig mochten we op tijd beginnen met warmlopen maar hier leken we nog niet helemaal klaar voor. We begonnen erg slap aan het inslaan en het leek een moeizame avond te gaan worden. Rikus deed vandaag weer de coaching en had de woorden klaar liggen om ons scherp te krijgen.

We begonnen gelukkig wel gretig aan de wedstrijd en waren direct scherp wat resulteerde in een 0-7 voorsprong. We serveerden als bezetenen wat we het hele seizoen nog niet hadden gedaan, met inzet en een aantal mooie aanvallen wonnen we de set gemakkelijk met 10-25.

Voor het begin van tweede set waren de spareribs op en de nodige glazen bier genuttigd door het thuispubliek waardoor er een heerlijk sfeertje ontstond. We begonnen weer goed aan de set en liepen weer snel uit maar we kregen ze niet zo goed onder druk zoals in de eerste set. Aan onze kant werden de nodige foutjes gemaakt en kwamen we niet tot scoren waardoor het de gehele set gelijk op liep en er telkens 1 a 2 puntjes werden gemaakt aan beide kanten. Bij een 23-24 stand werd de bal uitgeslagen maar gaf de scheidsrechter de punt aan SSS, na een korte discussie draaide hij de beslissing om en gaf ons het punt waardoor wij de set wonnen met 23-25.

De derde set nam het gezang van de tribune toe en dat gaf de thuisploeg extra energie. We begonnen slap aan de set en liepen telkens achter de feiten aan, de gehele set liepen we 4 a 5 punten achter op de thuisploeg die beter stonden en goed aan het spelen waren. Uiteindelijke stonden we met 24-17 achter en begon Pritt aan een uitstekende service reeks. Met veel strijd en inzet kwamen we terug tot 24-23. We roken bloed en voelden dat we de set alsnog naar ons toe gingen trekken, Bonus stond te blokkeren en sprong telkens hoger dan ooit, ook nu blokkeerde hij vol overtuiging en gaf hij de bal nog een extra setje mee, we zagen de 24-24 al op het bord staan maar tot grote verbazing keek de tegenstander op het juiste moment op waardoor hij de bal terug kopte ons veld in en de set ging naar de thuisploeg 1-2.

De vierde set begonnen we weer goed en kwamen we redelijk ruim voor. Het thuispubliek probeerde met een trommel erbij nog wat extra’s te kunnen geven aan hun team en dit gaf ze extra energie. Ze werden beter en kwamen telkens terug waar wij geen antwoord op hadden. We staken de koppen nog maar eens bij elkaar om te puntjes op de i te zetten. We gooiden er nog wat extra strijd tegenaan waardoor we een aantal cruciale rally’s wonnen en daardoor telkens nipt voor bleven. Bij een 23-24 stand serveerde SSS uit waardoor wij er met de een 1-3 winst vandoor gingen. Na een mooie pot volleybal vertrokken we met 4 punten rijker naar Nunspeet.

Zaterdag 16 November staat er weer een thuiswedstrijd op de agenda, we spelen om 17:00 uur thuis tegen SDS uit Voorthuizen om de vierde plaats in te nemen. Dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden. We zien u allen graag in sporthal de Feithenhof!