Wedstrijdverslag Surf Heren 3 – Hellas Heren 1

De roemruchtige club uit Hoevelaken, met gevulde prijzenkasten, is toch altijd weer een sensatie om tegen te volleyballen. In de praktijk blijkt dit echter net iets anders te zijn.

We verzamelen zaterdag om 11.30 uur in de vroege ochtend op het parkeerterrein van de Feithenhof. Iedereen was keurig op tijd behalve Bonus a.k.a. de voorzitter, de beste man moest nog een handvol gel in zijn kuif smeren om te kunnen shinen op het veld en had daarbij ons boek geopend. Freewilly vond het nodig om zijn camouflage broek aan te trekken en hij ging dan ook helemaal op in de omgeving. Daantje kwam aangefietst met de kettingkast nog tussen zijn haren, wij wisten wel hoelaat het was. Wij waren er klaar voor en zijn met gierende banden richting Hoevelaken vertrokken, althans dat dachten we.

Pritt vond het nodig om op de snelweg er gelijk vol gas van door te gaan. De Agilla kon dit niet bijbenen en dus maar even een belletje gedaan naar de beste mannen in de auto of ze het iets rustiger aan konden doen. We hadden, zoals altijd, een strakke planning: half 12 vertrekken en 12 uur aan de koffie met gebak. Toen bleek dat Pritt andere snode plannen in zijn hoofd had. Hij vond het wel nodig om wat van de omgeving van Apeldoorn/Barneveld te zien en reed dus afslag Hoevelaken voorbij, Pritt bedankt… Na deze onnodige omleiding kwamen we dan toch aan in Hoevelaken en konden we de auto’s parkeren. Aangezien er in de Agilla alleen maar speciale jongetjes zaten vond Lars het wel nodig om de auto op een invalide plek te parkeren. Gelukkig had hij hier al van te voren rekening meet gehouden en snel even een invalide kaart geprint en voor het raam gelegd!

foto

Sannie zat al omgekleed in de kantine en had van gekkigheid zijn haar maar los gegooid. Eerst maar een kop “koffie” achter de kiezen gewerkt die bepaald niet aan te bevelen is. Het leek wel als of de bonen op waren en ze er maar chloortabletten in hadden gedaan van het zwembad ernaast. Toen we in de kleedkamer kwamen had Eeuwige Veeg de pot al lekker warm gemaakt en kon Willy zo aanschuiven. De boef.

Kuuhle pakte het laptopje er nog even bij om de tactieken door te bespreken en zodanig kwamen de zaal binnen struinen waar wij eerst nog even een kwartier moesten wachten totdat de andere wedstrijden klaar waren.

Nog even snel handjeklap gedaan en geyellt met zijn allen en het inspelen kon beginnen. Rikus sloeg de gaten in de vloer tijdens het inslaan en de tegenstanders begon een beetje paars aan te lopen van angst. De scheidsrechter had het tempo er goed opzitten en al snel kon de wedstrijd beginnen.

Pritt was nog steeds gepikeerd over afslag Hoevelaken die hij gemist had en moest de wedstrijd dus bekijken vanaf de bank. Om heel eerlijk te zijn valt er weinig te zeggen over de wedstrijd, de oude veteranen horen eigenlijk niet in deze klasse thuis en de eerste set ging dan ook met 25-9 naar de mannen in het rood. De 2e set werd gewonnen met 25-6, de 3e met 25-7 en de 4e met 25-9 en zo stond er 4-0 op papier.

Binnen drie kwartier waren we klaar en konden we weer aanschuiven in de kantine waar we een biertje hebben genuttigd om de overwinning te vieren. Daantje moest jongens A nog coachen en ging dus eerder weg met Pritt en Tinus.

Tijdens het drinken van ons welverdiend biertje komen we tot de ontdekking dat Wilbert vroeger een toptalent in korfbal was. Hij had dan ook wat commentaar had op het korfbalspel wat na de volleybalwedstrijden gespeeld werd. Tijd om te douchen en met gierende banden richting de Mac Donalds te gaan. Tijdens het douchen uiteraard de doucheruimte vereerd met de nodige bomba’s die toch altijd weer op zijn plaats zijn.

De auto was gelukkig niet weggesleept en het parkeerkaartje had dus goed zijn werk gedaan. Dit keer was het echter wel proppen geblazen omdat we Bonus bij ons hadden en we dus met vijf man in de auto zaten. Vol gas reden we Hoevelaken uit door de katoenvelden richting Nijkerk waar ons een lekker hapje en drankje te wachten stond.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1

De handrem werd goed getest en de rotondes werden scherp genomen met 2 wielen van de grond. De bumper ging lekker over het asfalt van het o zo beruchte Nijkerk. Bij de McDonalds aangekomen hebben we met zijn allen een Happy Meal gegeten. Om vervolgens weer met gierende banden richting Nunspeet te rijden. Kortom, een geweldige dag met zijn allen gehad en er maar het beste van gemaakt.

Komt allen aanstaande donderdag, 19-november 21.15 uur, ons aanmoedigen in de wedstrijd tegen Pauwervoll heren 2. Ermelo uit, altijd lastig en vooral het laminaat dat ze in de zaal hebben liggen maakt het moeilijk om te volleyballen.

p.s. Wij zoeken nog een sponsor voor trainingspakken en tassen. Wie o wie wil dit toekomstige eredivisie team sponsoren?? Uiteraard zullen wij reclame voor u maken door middel van de website/Facebook en op de pakken en tassen zelf word uiteraard ook uw bedrijfsnaam afgebeeld.