Wedstrijdverslag van de wedstrijd van Dames 1 tegen Volta Dames 1

De eerste wedstrijd is gespeeld in onze nieuwe formatie met een positief eindresultaat!

Eind vorig seizoen was het heel prettig om gelijk aan de nieuwe dames 1 samenstelling te kunnen wennen. Na elke training kreeg een ieder van ons steeds meer het idee dat het echt wel een heel leuk seizoen kon gaan worden, zowel in de zaal als daar buiten.

Seizoen 2015-2016 zijn we begonnen met een nuttig en erg plezierig teamweekendje. We hebben onze buikspieren veelvuldig getraind, slingeren door de bomen, na veel eten zoveel mogelijk je buik in houden om toch nog slank te lijken, veel lachen, weg rennen voor de zwijnen en nachtzwemmen.DS1

Maar dan de eerste competitie wedstrijd, toch wel een gespannen en wat hectisch sfeertje, vooral te merken in de beginfase van de wedstrijd, totaal anders dan de drie oefenwedstrijden die we gespeeld hebben! Het gevoel van: “ nu moet het gebeuren” was bij de meesten op de voorgrond aanwezig. Na maar één keer compleet te zijn geweest tijdens de trainingen staan we zaterdag op het veld tegen Volta Dames 1. Na fanatiek te hebben ingespeeld klinkt een felle HAKA! door de zaal.

Gefocust maar ook met een zekere druk en/of spanning beginnen we aan de eerste set. De eerste set wonnen we, zij het wat onrustig met 25-20. In de tweede set hadden we meer de overhand en werd er meer gevarieerd aan het net wat te danken was aan een betere (service)pass, waardoor we deze set overtuigend konden winnen met 25-15. Deze positieve flow wisten we vast te houden in de derde set, deze wonnen we met 25-13. Vooral aan het net waren we erg sterk. De vierde set ging uiteindelijk meer gelijk op, maar wisten we ook te winnen met 25-21!

Een duidelijk en overtuigend resultaat om het seizoen mee te beginnen!