Wedstrijdverslag VVH Dames 2 – Hellas Dames 1

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-dames1-harderwijkAfgelopen vrijdagavond vertrokken we naar onze buren in Harderwijk waar een wedstrijd tegen VVH DS 2 op het programma stond. Een wedstrijd waar we eigenlijk vijf punten moesten pakken. Bij de vorige wedstrijd tegen dit team is gebleken dat de dames graag een puntje willen meepakken, maar dat wilden we natuurlijk niet laten gebeuren.  Daarom een fanatieke warming up, zodat we warm (en wakker) aan de wedstrijd konden beginnen. Want spelen op een vrijdagavond om 21.00 uur zijn wij niet gewend.

We begonnen de wedstrijd nog zonder Miranda die nog steeds geblesseerd is aan haar knie. Net als vorige week stond Maaike deze wedstrijd op de diagonaal. Ook Elles was deze wedstrijd mee als extra midden, bedankt Elles! De eerste en de tweede set verliepen eigenlijk heel soepel. We speelden ons eigen spel met mooie service series waar de dames aan de overkant geen antwoord op hadden. Dit resulteerde in een duidelijke eindstand van 18-25 in de eerste set en zelfs 13-25 in de tweede set.

Ook de derde en de vierde set waren een beetje met elkaar te vergelijken. Het voelde alsof we de eerste twee punten binnen hadden (en dat waren ze ook), maar het leek erop dat we dachten dat het vijf punten waren die we al binnen hadden. Helaas, we moesten nog even. Ik weet niet of het hierdoor kwam, maar we gingen opeens ander volleybal spelen dan we in die eerste twee sets deden. We maakten slordige fouten en gingen mee-volleyballen met de tegenpartij. Gelukkig zijn we niet in de problemen gekomen en hebben we beide sets binnen gesleept. De derde set kwam tot een eindstand van 17-25 en de vierde set 19-25. Hoppa! Een mooie 0-4 winst met 5 punten erbij!

Heeft u aanstaande zaterdag nog niets te doen en heeft u zin om een potje volleybal te komen kijken? Stap dan de Feithenhof binnen en moedig ons aan! Aanstaande zaterdag spelen wij weer tegen ESV DS 1 en hopen wij u tegen te komen in de zaal. Vanaf aankomende zaterdag zal er bij iedere thuiswedstrijd een ‘Mini van de week’ meedoen met de warming up en de verdere voorbereiding van de wedstrijd. Wij hebben er zin in!

Tot zaterdag!