Wij gaan europa in….!

Vrijdagavond 29 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 19.15 uur vertrokken wij richting Apeldoorn om daar aan te treden tegen het plaatselijke Dynamo H4. Gelukkig konden wij weer gebruik maken van onze trouwe bus TED ( De zomervakantie is gebruikt om TED weer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Na een verplichte APK keuring, uitgevoerd door Remco’s autoshop, en een slordige  €400,- aan laswerkzaamheden verder mogen wij weer 2 jaar de weg op met onze jaloersmakende spelersbus). Afijn, dit gezegd hebbende  vertrokken wij dus onder begeleiding van wat fijne deuntjes richting het Apeldoornse.

Op het moment dat wij Apeldoorn binnen reden sloeg het weer volledig om…. Wat een noodweer, dit beloofd vast niet veel goeds (achteraf was dit ook zo, vanuit Apeldoornse kant gezien). Manouvrerend tussen de hagelstenen zo groot als tennisballen en de takken op de weg verplaatsten wij ons stapvoets richting de mooiste en bekendste betonbak van Nederland, the place to be, het volleybalwalhalla, de plek waar geschiedenis geschreven is en geschreven zal gaan worden (Alleen dat er vanavond al geschiedenis zou worden geschreven had niemand verwacht…).

Nadat wij ons vol hadden laten lopen met afgewerkte motorolie (koffie) en stierenzeik (AA) gingen wij ons omkleden. Omgekleed en wel betraden wij via de catacomben de arena, hier moest het gaan gebeuren..  Iedereen was er klaar voor, nou ja bijna iedereen dan. Hoe vervelend ook, Könis moest deze wedstrijd vanaf de tribune bekijken en kon nog steeds niet meedoen vanwege ziekte. Wel was hij fit genoeg om met pa en ma de Ruiter ons  aan te komen moedigen, waarvoor dank!! Inmiddels waren wij al begonnen met de WU. Gezien het niveau van inspelen en inslaan was het duidelijk was dat de mannen van Dynamo de punten niet cadeau gingen doen vanavond. We wisten wat ons te doen stond, strijd leveren en ons opgestelde strijdplan uitvoeren.

Coach Pinkeltje zet het team nog even op scherp en maakt de opstelling bekend. We beginnen met de Eeuwige Veeg en Daantje op midden, soldaat van Oranje en flyer Tinus op de buitenkant , Willy op de spelverdelerspositie, Rikus nog maar weer een keer op de dia en natuurlijk onze trouwe sluitpost Sannie op de libero.

De wedstrijd verloopt als verwacht. Van Dynamozijde komt veel strijd en geweld maar wij weten het merendeel te pareren. De blokkering staat goed en Willy brengt onze aanvallers iedere keer weer met redelijke setups in scoringspositie (lees: gelukkig hebben onze aanvallers behoorlijk oplossend vermogen 😉 ). Niet geheel verrassend brengt ons degelijke spel ons dan ook redelijk comfortabel de setwinst in zowel de eerste als de tweede set, 2-0 voor dat is een lekker begin!!

In set 3 lopen wij vrij snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Een gat van maar liefst 6 punten moest worden gedicht om de setwinst veilig te stellen. Om het wat spannender te maken besloten wij om pas bij een 18-12 achterstand de achtervolging in te zetten. In de tussentijd was er wat gewisseld aan onze zijde en stonden wij met 3 middens in het veld. Punt voor punt kropen wij dichterbij en op 24-23 kregen wij ons eerste setpunt.. Dynamo was bestand tegen de druk en maakte het punt. Daarna was het stuivertje wisselen. De lange mannen maakten 3 setpunten van Dynamo ongedaan om het vervolgens zelf weer te mogen proberen op 28-27. RAAK, de winst was binnen!! Nu de 4e set nog. Er werd wederom voortvarend gestart en aan alles was te zien dat Dynamo het wel welletjes vond. Comfortabel liepen wij punt voor punt uit richting de 25 punten en het einde van deze wedstrijd. De mannen van Dynamo stribbelden nog even tegen maar het was niet genoeg om het bonuspunt af te pakken.

Het feest barstte los en het gezang trok weer aan. WIJ GAAN EUROPA IN, WIJ GAAN EUROPA IN werd uit volle borst gezongen. Wat een sensatie, een promovendus na 2 kampioenschappen op rij ook nu na speelronde 2 zonder setverlies bovenaan. Grandioos!! Nadat het feest verder is gevierd in de kleedkamer en kantine vertrokken we weer huiswaarts. Dat wij dit via een omweg hebben gedaan werd de volgende ochtend duidelijk toen een berichtje van onze tevreden coach v

erscheen in de groeps-app, dat het een legendarische reis was werd duidelijk, de verdere invulling en details mogen jullie zelf bedenken.

Ik citeer en sluit af met het bericht van een wijs man, Pinkeltje alias coachie: “Mannen ik heb genoten van jullie gezang, de busreis, de buschauffeur en zijn uitleg over het landschap van KFC en Mc Donalds maar natuurlijk bovenal van de inzet en het spel”

Een sportieve groet van Hellas Heren 1 en graag tot ziens in onze sporthal!