Woudenberg uit: Soep van de dag voor maar €3 en €70 voor de pot erbij

Na de vakanties was het weer tijd om de competitie te hervatten. De lange mannen uit Nunspeet gingen zaterdag naar Woudenberg. Tot zover niets ongewoons want Ted is ook weer wedstrijdfit dus we gaan met de bus.

Onze voorzitter Bonus is helaas afwezig door een slecht geplande vakantie. Pritt had een nog waardelozer plan hij is er ook niet bij en meest waarschijnlijk de volgende wedstrijd ook niet… wat een instelling. Misschien dat hij toch nog een dagje eerder vertrekt uit de sneeuw, voor het team 😉 Tinus moest aan de arbeid en kon er helaas ook niet bij zijn. Arjan was ook meegegaan zodat we toch nog met acht mannen aan de wedstrijd konden beginnen. Tot slot was Jet mee, hoogzwanger dus het zou maar zo kunnen dat Wilbert ineens de zaal uit zou rennen. Kort samengevat alle ingrediënten voor een bijzondere wedstrijd in Woudenberg in de Camp.

De heenreis begint meteen goed bij de eerste afslag Harderwijk krijgt Lars ineens enorm de behoefte om even in zijn sporttas te kijken. Niet geheel onverstandig want hij was z’n schoenen vergeten… lekker voor de pot! Willy, rijdt zelf en draait snel om en gaat met gierende banden weer terug richting Nunspeet voor de schoenen van Lars. 16 kilometer verder staan we opnieuw stil op de parkeerplaats Oldenaller. Ditmaal geen vergeten schoenen maar een vreemd luchtje van onder de motorkap. Na een korte inspectie concluderen we dat er niks te zien is dus rijden we weer verder. Sannie heeft ons gespot en samen rijden we naar Woudenberg. Man man man wat een avontuur en dat al voor de wedstrijd, aardig gek.

Eenmaal in de kantine aangekomen blijkt dat die goed uitgerust is met bijvoorbeeld de soep van de dag voor maar €3,-! Maar goed wij komen om te volleyballen dus tijd voor een bakkie pleur, ff omkleden en hop het veld in. Na de warming up maakt Rikus de opstelling bekend waarmee we de wedstrijd uiteindelijk ook uitspelen. We beginnen met Willy als spelverdeler, de gebroeders Niebeek op de passer/lopers, Sannie vertrouwd op de libero en de Eeuwige Veeg en Daantje op midden.

De start van de eerste set is wat wisselvallig, het is even zoeken naar de vertrouwde patronen. uiteindelijk wordt het harde werken beloont en de eerste set wordt vrij eenvoudig binnen gehaald.

De tweede set beginnen we beter dan de eerste en ondanks dat we relatief veel foutjes maken blijven we de bovenliggende partij. Op het einde van de set wordt het nog even spannend maar uiteindelijk halen we ook deze set binnen, 2-0 prima op koers voor een 4-0.

In de derde set starten we nog wel aardig maar halverwege de set wordt het spel erg onrustig. En ondanks dat pass goed ligt lukt het niet om tot scoren te komen. Dieptepunt en typerend voor het slechte spel is als Könis een bal onder het net door prikt ja u leest het goed. een prikbal onder het net door… Woudenberg weet wel te scoren en maakt daar dankbaar gebruik door de set uiteindelijk te winnen.

Voor de vierde set wordt de boel weer op scherp gezet, terug naar de basis, geen gekke dingen doen en de kansen benutten. We starten goed en waar het in de derde set nog wel eens fout ging lukt nu vrijwel alles. De set is snel gespeeld en een dik verdiende 3-1 overwinning gaat in de bus mee terug naar Nunspeet.

Na afloop is er nog tijd om het vocht te kort aan te vullen en wordt het boeteboek bijgewerkt. Een dikke opbrengst mede mogelijk gemaakt door Pritt en Bonus die allebei op vakantie waren (€10 p.p.). De rest van het team zorgde voor de rest met en een lading slechte grappen, scheetjes, muurtjes en de nodige vrijwillige bijdragen samen goed voor €70,- erbij!

Tijd om te douchen en daarna de bus in en met gierende banden naar huus! Eenmaal thuis bleek hoe belangrijk deze overwinning was. VVH, was koploper voor dit weekend maar, ging in Swifterband met 4-0 onderuit tegen de polderboys. Waardoor wij de koppositie weer overnemen! Nog vijf wedstrijden te gaan het begint nu echt spannend te worden in de strijd om het kampioenschap. Komende zaterdag spelen we in Nunspeet tegen SSS uit Barneveld, een jonge maar zeker ook lastige tegenstander waar we de steun van onze supporters goed kunnen gebruiken. De wedstrijd start om 16.30uur in sporthal de feithenhof.

Graag tot dan!