Zaterdag 13 April 2019 AETHOS H4 – Hellas H1

Zaterdag 13 April 2019 AETHOS H4 – Hellas H1

De laatste wedstrijd van het seizoen stond alweer voor de deur , de lange mannen van Hellas mochten afreizen naar Arnhem om tegen AETHOS H4 het seizoen af te sluiten.  We vertrokken helaas zonder Pinkeltje die het nodig vond om tegen een geel kortharig balletje te slaan en zonder Daantje die nog hoofdpijn had van het weekend ervoor naar onze verblijfplaats in Arnhem, want er stond een nachtelijk bezoek aan Arnhem gepland.

Over Arnhem hoeven we geen achtergrondinformatie te geven want dat is wel bekend bij een ieder, behalve dan dat zo’n 7,5 KM zuidoost van Arnhem een prachtig vakantiepark is gelegen genaamd Ooststappen waar een aantal huisjes op wielen waren gereserveerd voor de lange mannen.

Nadat we waren ingecheckt op het vakantiepark en we onze spullen hadden gedumpt bij de caravans gingen we enigszins van slag en onder de indruk van de klasse en luxe met goede moed richting de sporthal. Aangekomen bij de sporthal zagen we onder het genot van een kop koffie toe hoe ping ping stond te schitteren met een score van 2 uit 95. Nog steeds diep onder de indruk van het vakantiepark begonnen we aan onze warming- up, of het nou lag aan de huisjes op wielen of dat we met onze gedachten al in de kroeg stonden het verliep niet al te soepel. We moesten toch echt een tandje bij schakelen want we speelden nog steeds om plek 3.

We beginnen de eerst set met Willy als spelverdeler, Konis op de dia, Tinus en Rikus op pass loper en EV en Bonus op de midden en Nelis in het blauw als libero. We beginnen goed en komen ruim voor, maar het gaat eigenlijk te makkelijk en de concentratie zakt weg. We spelen erg slordig en laten de tegenstander terugkomen. Uiteindelijk slepen we de eerste set binnen 21-25.

De tweede set gaan we op dezelfde manier verder als hoe we eindigen slordig, ongeconcentreerd en we laten het allemaal gebeuren uiteindelijk verliezen we de set met 25-20. De derde set zetten we onze reisorganisator Pritt in op de dia en kregen we via de verwarmingsbuizen het goede nieuws door dat DVV onze concurrent verloren had. Hierdoor hadden we weer zicht op de derde plek en hadden we alles in eigen hand, of dit nou extra motiveerde was een ander geval.

Over de derde en vierde set kunnen we kort zijn, we spelen ontzettend slordig en ongeïnspireerd maar we weten beide sets te winnen met 22-25 en 21-25 waardoor we 4 belangrijke punten pakken en plek 3 weten te bemachtigen. De doelstelling is behaald en we kunnen welverdiend op jacht gaan naar een paar goudgele rakkers.

We besluiten eerst de plaatselijke Italiaan te bezoeken voor een lekker hapje en een drankje waarna we weer koers zetten richting de huisjes op wielen, daar besluiten we nog maar een paar drankjes te nuttigen en maakt iedereen zich op voor een nachtje Arnhem, de nette kleren worden uit de tassen getoverd en de haren worden in het vet gezet. Dat de plaatselijke bewoner van het vakantiepark nog geen gasten had verwacht bleek wel uit het feit dat hij zijn kringspier staat de poetsen voor volk en vaderland.

Aangekomen in het centrum verzamelen we op de korenmarkt en duiken we de eerste beste kroeg in. Dat ze hier geen lange mannen zijn gewend bleek wel aangezien Rikus een wandelende attractie was. Na een aantal uurtjes gaan we door naar de volgende kroeg die zich bevindt op de 3e etage.

Hier gaan we vrolijk door waar we zijn gebleven en we vermaken ons uitstekend. We besluiten dat het tijd om te gaan en de avond af te sluiten met een Diagonaaltje bij de FEBO, daar krijgen we de schrik van ons leven’ de FEBO was gesloten ‘.  Uiteindelijk werd we gerust gesteld door de taxichauffeur die nog een verrassing voor ons had in de vorm van een koud blikje, nou nog eentje dan! Na een bijzonder kort nachtje stond de motor van TED om 09.45 alweer te draaien om ons terug te brengen naar het o zo mooie Nunspeet, onderweg werd nog een korte pitstop gehouden om wat aan te sterken. Uiteindelijk kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis en kunnen we ons opladen voor het team weekend in Juni.

We hebben de doelstelling op het nippertje gehaald we sluiten het seizoen af op de derde plaats met 69 punten. Wij willen iedereen bedanken voor de support dit seizoen en hopen jullie volgend seizoen weer terug te zien.

About Author